De robots van Robot Dynamics swingen de pan uit

Filmpje: swingende robots shaken het nieuwe jaar in

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Nee, deze beelden zijn niet door een computer gemaakt. De robots in dit filmpje zijn écht zo soepel in de heupen! De video is gemaakt door een robotbedrijf en sinds gisteren al meer dan tien miljoen (!) keer bekeken op YouTube.

Op de beelden is te zien hoe robots Atlas en Handle samen met robothond Spot staan te swingen op Do You Love Me?, een liedje van bijna drie minuten. En ze bewegen zo soepel, dat ze er heel wat mensen uit zouden dansen in een danswedstrijd. Wel is er in geknipt, dus het zou kunnen dat de makers meerdere opnames nodig hadden voor dit gelikte eindresultaat.

De tekst gaat verder onder het filmpje.

 

Techniek

Uitvinders van het Amerikaanse robotbedrijf Boston Dynamics willen met de video laten zien wat hun robots allemaal al kunnen en hoe ver ze zijn met hun techniek. En daarmee dit gekke jaar toch een beetje leuk afsluiten.

Beroemde fan

Ook de beroemde Tesla-baas en uitvinder Elon Musk is fan van de swingende robots. Hij deelde het filmpje op zijn Twitter-account. 

 

Anderen lazen ook: Robothond Spot kan steeds meer

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

echt top wat die robots allemaal al kunnen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.