YouTube

Filmpje: vliegtuig landt op drukke weg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Automobilisten in het Amerikaanse Spanaway keken gisteren verbaasd op. Voor het stoplicht stond geen auto, maar een heus vliegtuig. Het kleine vliegtuigje kwam na een perfecte noodlanding op de drukke weg terecht.

Het eenmotorige vliegtuig kwam tijdens het vliegen in de problemen. Het apparaat dat zorgt voor de brandstof stopte er plotseling mee. Piloot David Acklam moest hierdoor snel een noodlanding maken. Alleen was er geen vliegveld of weiland te bekennen, alleen een drukke weg.

Politie

Terwijl het vliegtuigje bezig was met de spectaculaire landing, reed politieagent Clint Thompson toevallig net voorbij. Met zwaailichten en sirenes probeerde hij andere weggebruikers te waarschuwen. Tijdens deze actie filmde een camera op het dashboard van de politieauto de landing. Op de video is te zien hoe het vliegtuig precies landt vóór een rood stoplicht.

Op deze video zie je de landing:

Anderen lazen ook: Is dit het vliegtuig van de toekomst?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook