Huis wordt verhuisd

Filmpje: Vrachtwagen verhuist huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wat rijdt dáár nou? In de Amerikaanse stad San Francisco werd zondag een huis verhuisd. Het 139 jaar oude gebouw moest plaatsmaken voor nieuwbouw. Zo hoefde het niet gesloopt te worden.

Parkeermeters, stoplichten, boomtakken, verkeersborden, elektriciteitskabels: alles op de route moest worden verwijderd om het twee verdiepingen hoge huis erlangs te laten. Aan de verhuizing gingen jaren van plannen vooraf. Het krijgen van de juiste vergunningen kostte alleen al zo’n 165.000 euro. En het verhuizen zelf nog eens hetzelfde bedrag. Maar dat vond de eigenaar het allemaal waard. Zo’n Victoriaans huis als deze vind je niet veel meer.

Flatgebouw

Zondagochtend vroeg begon het spektakel. Het 24 meter lange huis werd op een gigantische vrachtwagen geladen. Die reed daarna bergaf (!) met een tempo van 1,5 km/uur naar het nieuwe adres zes straten verderop. Op de oude plek verrijst straks een flat van acht verdiepingen met 48 appartementen.

Zo zag de verhuizing eruit:

Anderen lazen ook: Wonen in een geprint huis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps