ANP

Foto's & filmpjes: extreme storm over Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Je hebt het vast gemerkt: het stormde vandaag! En niet zo'n beetje ook. Veiligheidsdiensten waarschuwden voor het weer en adviseerden mensen om binnen te blijven.

Het KNMI gaf code rood af voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. In de rest van het land gold code oranje. Dat weeralarm geldt inmiddels niet meer.

Problemen

De harde wind zorgde voor veel problemen. Daken waaiden van gebouwen en bomen vielen om. Maar ook fietsers en mensen die op straat liepen, lukten het soms niet om overeind te blijven. Op de weg stonden veel files door onder andere gekantelde vrachtwagens. Verder reden er geen treinen en ook de vliegtuigen bleven aan de grond.

Schade

Door de storm kwamen drie mensen om het leven. Hoeveel meer schade er is ontstaan door de harde wind is nog niet duidelijk. De storm leverde wel allerlei bijzondere plaatjes en filmpjes op. Kijk maar eens mee:

ANP
Storm
ANP
storm

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Tweede serieuze storm van 2018 komt eraan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het heftig en gevaarlijk en ook wel eng als ik in de klas zit, want de wind fluit letterlijk om de huizen. als het door de klimaatverandering komt, ligt de schuld van de 3 doden die er zijn gevallen door de storm, misschien wel bij onszelf. Vraagtzichaf Oeps wow!!!

Ja,Dat zij Daniel al!

Ik woon in utrecht en dat was niet te doen....

Echt KAPOT zielig voor die hond!!!!!!!!!!

:(

niet normaal dat dit kan.
ik kwam gister thuis
en toen bij ons was
het dak er af wij moesten
ergens anders slapen.

heftig!!! ik heb medelijden tenzij het fake is en je dit verzint

woooooooooooooow Rentweg

Heftig echt man! Maar sommigen dingen zijn opzich afgezien van de gewonden, doden, en beschadigde gebouwen en mensen is het opzichte ook wel grappig

Vet heftig! Rentweg Juichen

in haarlem bij ons washet niet zo erg... erwaren een paar takjes van de bomen af maar verder niks!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.