Foto Bloodhound

Gaaf: deze raketkar kan supersnel!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Komt-ie! Wroeshj! En weg. Een grote wolk stuifzand daalt langzaam weer neer in de Zuid-Afrikaanse Kalahari-woestijn. Daar is een raketkar zoveel mogelijk testritten aan het maken. Uiteindelijke doel? Het wereldrecord kraken. The Bloodhound in 6 weetjes.

1. De Bloedhond dus. Zo heet de supersnelle kar. Er is jarenlang aan geknutseld door Britse knappe koppen.

2. Andy Green, een Britse luchtmachtpiloot, is de vaste coureur van de superkar.

3. Het record raketkar racen staat nu op naam van de Thrust SSC. 1.228 kilometer per uur ging-ie 22 jaar geleden. Met Andy Green aan het stuur! Hij wil dus z’n eigen record verbeteren.

Zo ziet een testrit eruit:

4. The Bloodhound heeft een sterke straalmotor. En over een tijdje komt er een extra raketmotor bij. Dat zou een topsnelheid van 1.287 kilometer per uur moeten opleveren.

5. Tijdens de testritten probeert Green de snelheid steeds verder op te voeren. Maar het kan nog wel een jaar duren voordat hij het record breekt.

6. Vorige week woensdag haalde de rijdende raket zijn hoogste snelheid tot nu toe. Hij zoefde met 806 kilometer per uur door een opgedroogde rivierbedding in de Kalahari.

Anderen lazen ook: Filmpje: festival met meest bizarre records.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het wel cool alleen we waren op zoek naar de robotdino die laatst in de krant is geweest maar we konden het, niet vinden probeer wat meer op de pagina te zetten op de site bij nieuws. We hebben ook geprobeerd om het op te zoeken maar dat werkte niet. Groet Julyan en Victor

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps