Nasca lines_Yamagata University

Geheimzinnige tekeningen op de grond in Peru ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vogels, slangen, vissen en mensachtige figuren. Als je eroverheen loopt zie je ze niet, maar vanuit de lucht wel. Onderzoekers ontdekten de tekeningen op de grond in het Zuid-Amerikaanse land Peru.

Vorige week maakten Japanse onderzoekers bekend dat ze in een woestijnachtig gebied in Peru 143 bijzondere tekeningen gevonden hebben. Geogliefen worden ze ook wel genoemd.

Goed bewaard

De tekeningen zijn zo'n tweeduizend jaar geleden in de grond gekerfd door mensen die daar toen woonden. De Nazca-pampa, heet het gebied. Omdat het er niet veel regent en weinig waait, zijn de Nazca-lijnen goed bewaard gebleven.

Patronen

Computerprogramma's scanden de satellietfoto's die de onderzoekers maakten en daarna werden allerlei prachtige figuren en patronen zichtbaar.Nazca-lijnen

Raadsel

Wat de tekeningen precies betekenen is nog een raadsel. Onderzoekers vermoeden dat het symbolen zijn die te maken hebben met rituelen. Honderd jaar geleden werden voor het eerst Nazca-lijnen gevonden. De onderzoekers hopen door de nieuwe tekeningen meer te weten te komen over het leven van de mensen die ze maakten.

In dit Engelstalige filmpje uit 2018 zie je vanuit de lucht ook een reiger, een kolibrie en een enorme spin!

Anderen lazen ook: Archeologen doen bijzondere vondst.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.