Foto: ANP

Grote stormen in Zuid-Europa

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is noodweer in Zuid-Europa. De stormen Elsa en Fabien zorgden voor flink wat chaos en onrust in verschillende landen. 

Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië hadden de afgelopen dagen last van harde stormen, heel veel regen en golven van wel negen meter hoog. Elsa, de eerste grote storm was nog maar net weg en Fabien, de tweede grote storm zorgde alweer voor flink wat schade. Door de stormen raakten huizen beschadigd. Flink wat bomen vielen om, mensen zaten zonder stroom en rivieren overstroomden. Treinen en vliegtuigen konden zelfs niet meer rijden en vliegen. 

Door de stormen kwamen zeker negen mensen uit verschillende landen mensen om het leven. Het heftige weer lijkt nu voorbij en de voorspellingen voor de komende dagen zijn gelukkig beter. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: ANPEen overstroomde straat in Agueda in Portugal.

Schuim

In de Spaanse stad Galicia zorgde de storm niet alleen voor veel schade, maar ook voor veel schuim. De storm blies het witte schuim uit zee zo hard het land op, dat de straten helemaal wit waren. Hoe dat eruit zag kun je zien in het filmpje hieronder.

Anderen lazen ook: Nathalie over winden met namen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook