Dolfijnenshow

Grote zorgen over dieren in toeristenindustrie Bali

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een ritje op een olifant, een dolfijnenshow, een selfie maken met een orang oetan. Het klinkt onschuldig, maar voor de dieren is het verschrikkelijk.

Dierenorganisatie World Animal Protection ging stiekem op bezoek bij toeristische dierenattracties op het Indonesische eiland Bali. In geen enkel park met olifanten, tijgers, dolfijnen en civetkatten hadden de dieren volgens de onderzoekers een goed leven.

Trainen

Dierenshows voor toeristen zien er vaak onschuldig uit, maar achter de schermen lijden de dieren onder mishandeling en gebrek aan vrijheid. Dieren die al heel jong bij de moeder worden weggehaald om ze hardhandig te trainen voor toeristische uitstapjes. Dolfijnen in veel te kleine zwembaden, olifanten die de hele dag in de brandende zon moeten lopen met meerdere toeristen op hun zwakke rug.

Knuffelen

De organisatie roept toeristen op Bali daarom op dit soort attracties niet te bezoeken: 'Als je op een wild dier kunt rijden, ermee mag knuffelen of er een selfie mee kunt maken, dan kun je er zeker van zijn dat je bijdraagt aan ernstig dierenleed.'

Niet doen

Als toerist kun je dierenleed voorkomen door ...
niet op de foto te gaan met een wild dier
niet met wilde dieren te knuffelen
geen olifantenritjes te maken
niet naar dierenshows te gaan kijken.

Bekijk hier het filmpje van World Animal Protection.

Anderen lazen ook: Steeds meer olifanten moeten werken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het wel zielig als ze de dieren mishandelen maar ik vind ook dat je best een keer naar een show ofzo kun kijken want misschien vindt dat dier het wel super leuk om shows te geven en niet elk dier wordt slecht behandeld Vraagtzichaf

Dit is zo verdrietig :(

ik haat dat dit gebeurt dat is echt zie

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.