Mc Donalds en Burger King

Happy Meals zonder plastic speelgoed

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een doosje met friet, een hamburger én een plastic speeltje. In het Verenigd Koninkrijk hoort dat laatste voortaan niet meer bij een kindermenu. Burger King en McDonald's stoppen daar met het weggeven van plastic speelgoed na een campagne van twee zusjes. 

De zusjes Caitlin (7) en Ella (9) uit de Engelse stad Southampton vonden die plastic verrassingen bij een Happy Meal maar niks. De twee begonnen daarom een handtekeningenactie die al meer dan 500.000 keer is getekend.

'Kinderen spelen er meestal maar even mee, daarna gooien ze het weg. Dat is slecht voor dieren en het vervuilt de zee', schrijven ze bij de petitie.

Stoppen met plastic speelgoed

Burger King en McDonald's reageerden op hun actie. Burger King stopt nu helemaal met het weggeven van plastic speeltjes in het Verenigd Koninkrijk. Dat zou volgens het bedrijf zo'n 320.000 kilo plastic per jaar besparen.

McDonald's zei minder plastic speelgoed te gaan maken. Ook wil het bedrijf kinderen laten kiezen tussen een speeltje of fruit, schrijven Britse media. 

Vijf minuten

In dit Engelstalige filmpje gaan de zusjes met hun petitie naar McDonald's. Ze hebben karretjes vol plastic speelgoed bij zich om te laten zien hoeveel daarvan elke vijf minuten in het Verenigd Koninkrijk wordt weggegeven: 

Anderen lazen ook: Walvis spoelt aan met 40 kilop plastic in maag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Supergoed, ik hoop dat ze dit in Nederland ook gaan doen. En ik hoop dat er ook een optie komt dat er voor elke happy meal een bijdrage wordt gedaan om een boom te planten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps