Holi

Hindoes vieren vandaag Holi: overal kleuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Elk jaar in maart vieren hindoes wereldwijd dat de lente weer begonnen is. Ze gaan de straat op om gekleurd poeder en gekleurd water naar elkaar te gooien en dat zorgt voor vrolijke foto's!

Holi komt oorspronkelijk uit India. Hindoes vieren met dit feest de komst van een nieuwe lente en ook dat het 'goede' van het 'kwade' heeft gewonnen. Holi is een nieuwjaarsfeest én een lentefeest!

Feest

Ook in andere landen waar hindoes wonen is Holi voor hindoes een feestelijke dag, bijvoorbeeld in Nepal, Suriname en in Nederland. Deze foto's werden vandaag gemaakt in steden in India. Holi

'Subh Holi!' roepen mensen tijdens Holi tegen elkaar. Dat betekent zoiets als: 'Gelukkig Nieuwjaar!' 

Holi

Holi wordt ook wel het poederfeest of het feest van de kleuren genoemd. Mensen gaan de straat op om te dansen en te zingen en om elkaar te besproeien met gekleurd poeder en waterverf 

Holi

In dit filmpje van Samsam zie je hoe Devika (10) Holi in Amsterdam viert

Anderen lazen ook: Carnaval, wat is het eigenlijk voor feest?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het een leuk idee Duimomhoog

Ik moet een werkstuk over het Hindoeisme maken en ik maak een hoofdstuk over Holi. Ik heb hier veel informatie vandaan kunnen halen. superfijn!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.