mickey mouse

Hoera, Mickey Mouse 90 jaar!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Mickey Mouse is jarig! De Disney-muis wordt vandaag negentig jaar. In al die jaren is-ie wel een beetje veranderd. Een overzicht van Mickey door de jaren heen.

mickey mouseHet Amerikaanse en strip- en filmfiguur werd in 1928 bedacht en ontworpen door Walt Disney, die op het idee kwam toen hij een muis door zijn kantoor zag lopen. Mickey zou eerst de naam Mortimer Mouse krijgen, maar dat vond de vrouw van Disney geen mooie naam. Daarom is er voor Mickey gekozen. De muis was zwart-wit en had in die tijd een beetje een hoekig gezicht. Ook Minnie Mouse werd toen bedacht.

mickey mouseOp 18 november 1928 was het eerste filmpje met Mickey te zien: Steamboot willie:

mickey mouseEen paar jaar later stond Mickey ook regelmatig in een strip in de krant (in het Engels, later ook in het Nederlands). Dit was het begin van zijn eigen tijdschrift: Het Mickey Mouse Magazine.

mickey mouseIn 1935 komt Mickey voor het eerst in kleur op televisie in de film The Band Concert. Daarvoor was hij in 72 zwart-wit films te zien.

mickey mouse

Rond of ovaal

Als je goed kijkt, zie je dat het uiterlijk van Mickey erg veranderd is. Zijn ogen kregen pupillen en hij kreeg wenkbrauwen. De ovale knopen op zijn broek werden rond en zijn oren werden ronder en zitten nu meer bovenop zijn hoofd. Die oren zijn tegenwoordig hét symbool van Disney. De muis is niet meer alleen te zien in strips en films, maar ook in computergames en 3D-films.

mickey mouseLief of ondeugend

Niet alleen het uiterlijk van de muis is veranderd, maar ook zijn karakter. In het begin was Mickey heel ondeugend, maar hij werd steeds braver. Tegenwoordig doet de speurneus bijna niks fout en is hij lief voor iedereen.

Anderen lazen ook: Droomhuis voor Disney-fans te koop.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel leuk geschreven!!! Blij

Mee eens Floris!

Mickey is erg veranderd door de jaren heen!
Maar hij blijft altijd Duimomhoog .

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.