Foto: Pixabay

Je hond kent meer woorden dan je denkt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het woordenboek van honden is een stuk dikker dan we dachten. Dat blijkt uit het onderzoek van onderzoekers van de Britse universiteit van Sussex. 

Wat gebeurt er als een vreemdeling hetzelfde woord zegt tegen jouw hond, maar op een heel andere manier? Begrijpt je hond dat dan? Dat vroegen de onderzoekers zich af en daarom begonnen ze een onderzoek. Ze lieten verschillende mensen woorden inspreken en keken naar de reactie van 42 honden. Spitsten ze hun oren? Zochten ze oogcontact? Dat zou betekenen dat het ze opvalt dat het woord anders is dan de rest dat ze hebben gehoord.

Max laat het zien

Uit het onderzoek bleek dat de honden telkens hun oren spitsten of dichter naar de speaker leunden als ze een nieuw woord hoorden dat door iemand anders werd uitgesproken. Dat zagen de onderzoekers als een teken dat de dieren de woorden nog niet kenden. Wanneer hetzelfde woord herhaald werd, verloren ze snel hun interesse. In het filmpje hieronder kun je zien hoe hond Max reageerde op het Engelse woord 'had'.

Anderen lazen ook: Slimme straathond doet alsof hij verlamd is.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb het filmpje bekenen maar die hond doet niet echt veel, of ik snap het filmpje gewoon niet want ik heb mijn geluid uit staan Oeps Duimomlaag Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps