Foto: Laurens van Heerde

Joey ging dit weekend 222 keer in de achtbaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

147 kilometer achtbaan en 1110 loopings in twee dagen. Joey (18) uit Harlingen deed het dit weekend. Hij ging 222 keer in achtbaan de Condor in Walibi.

‘Voor elke retweet ga ik één keer in de Condor’, plaatste Joey een paar maanden geleden voor de grap op Twitter. Die tweet werd 502 keer gedeeld en daardoor veranderde de grap in een serieuze uitdaging. Met mensen van het pretpark bedacht hij dat 502 keer toch wat veel was. Daarom paste hij de uitdaging aan naar twintig uur in twee dagen. Dat zijn 222 ritjes!

Goed doel

Joey zamelde ondertussen geld in voor Stichting Opkikker. Zij organiseren leuke dagen voor kinderen die lange tijd ziek zijn. ‘Ik vind de adrenaline en het gevoel van gewichtloosheid geweldig. Ik heb daardoor zelf vaak een leuke dag en dat gun ik zieke kinderen ook.’

De tekst gaat verder na de afbeelding.

Iets te breed 

De achtbaan-fan genoot erg van het weekend en alles ging goed. ‘Ik dacht dat ik hoofdpijn zou krijgen en misselijk zou worden, maar dat gebeurde helemaal niet. Ik kreeg alleen last van mijn schouder, omdat ik net iets te breed ben voor de beugels’. Je zou denken dat Joey de komende tijd geen achtbaan meer kan zien, maar niets is minder waar. ‘Zondag ga ik weer naar Walibi. Maar dan laat ik de Condor even links liggen.’

Ben je benieuwd hoe de Condor gaat? Hieronder kun je dat bekijken.

Anderen lazen ook: Nederland krijgt een chocoladepretpark.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook