Foto: Pexels

Jongen (11) maakt hangmatten voor tijgers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Lekker luieren in een hangmat: ook tijgers vinden het heerlijk! Daarom maakt de Amerikaanse Payton (11) hangmatten van brandweerslangen speciaal voor tijgers, luipaarden en leeuwen.

De hangmatten zijn bedoeld voor de dieren in een Amerikaanse opvang. ‘Zij hebben het niet zo goed als wij’, vertelt Payton in een video van RTL Nieuws. ‘Ik vind het leuk om te doen, maar het geeft me ook een goed gevoel dat ik de tijgers kan helpen.’

Oude brandweerslangen

Om de hangmatten te maken verzamelt Payton oude blusslangen van de brandweer. Deze zijn erg zwaar, waardoor hij soms wat hulp nodig heeft. Als de slangen eenmaal op de goede plek liggen knipt Payton ze op maat. Daarna vlecht hij met de platte slangen een grote hangmat. Binnen twee uur krijgt hij een hele hangmat af. 

In dit (Engelse) filmpje kun je zien hoe Payton de hangmatten maakt: 

Anderen lazen ook: Filmpje: bijzonder beestengezin in dierentuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.