Marinier test Gravity Jet Suit

Kijk, daar vliegt een marinier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Zijn het opnames voor een spannende film? Is het een game? Nee, het is een test van het Korps Mariniers. De mariniers probeerden een vliegpak uit om te kijken of ze het in de toekomst kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld om snel aan boord van een schip te gaan of om op een plek te komen die moeilijk bereikbaar is.

Het Korps Mariniers is gespecialiseerd in werken in moeilijke omstandigheden. Bijvoorbeeld in de bergen, op zee, in de sneeuw en boven de poolcirkel. Daarbij maken de mariniers graag gebruik van slimme technieken. 'We zijn altijd op zoek naar de Willie Wortels die ideeën hebben waardoor wij ons werk sneller, beter en veiliger kunnen uitvoeren', legt majoor der mariniers Mark Haasdijk uit.

Gravity Jet Suit

Een van die Willie Wortels is de Brit Richard Browning. Hij was zelf zes jaar reservist bij de Britse marine en vond een paar jaar geleden een vliegpak uit. Dat noemde hij de Gravity Jet Suit.

Hard en hoog

Het vliegpak heeft vijf straalmotoren: aan elke arm twee kleine en op de rug een grote. Die blazen zo hard, dat je ervan opstijgt. Met de Gravity Jet Suit kun je wel 3,6 kilometer de lucht in. Op z’n allerhardst kan het pak wel 136 km/uur.

Makkelijker dan je denkt

De mariniers denken nog na of ze het pak echt gaan kopen en wat ze er dan mee gaan doen. Maar na de test waren ze enthousiast. ‘Het was makkelijker dan je zou denken’, vertelt Haasdijk. ‘Zoals je normaal beweegt, zo beweeg je ook in de lucht.’

In het filmpje hieronder zie je hoe de test (vanaf 0.50 minuten) eruit zag:

Anderen lazen ook: Het testteam bezoekt het Mariniersmuseum

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook