Kjeld

Kjeld Nuis is de snelste schaatser ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Met 93 kilometer per uur vloog schaatser Kjeld Nuis woensdag over het ijs in Luleå in Zweden. Hij is nu de snelste schaatser ooit. 

De 28-jarige schaatser kreeg bij zijn recordpoging hulp van sponsor Red Bull en de Technische Universiteit Eindhoven. Ze reden met een auto met windscherm voor hem uit en Nuis kreeg een speciaal schaatspak, waardoor hij veel sneller dan normaal was. 'Een bizarre ervaring, ik vloog over het ijs', liet de snelheidsduivel weten.

Vreugde

Nuis was heel blij met al die hulp. 'Meer dan veertig mensen zijn hiermee de afgelopen week dag en nacht bezig geweest. Uitgerekend in mijn laatste poging ging alles goed. De euforie en de ontlading waren groot, bijna net zo groot als de vreugde bij een olympische titel.'

Windscherm

Nuis reed op een natuurijsbaan van 1500 meter lang zonder bochten. Normaal schaatst hij binnen op een kunstijsbaan 60 kilometer per uur. In het filmpje hieronder zie je hoe Nuis over de baan vliegt.

Anderen lazen ook: Tweede gouden medaille voor Kjeld Nuis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WOW!!!!!!!!!!!!! Dat is snel!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.