Pannenkoeken bakken op de Kidsweek-redactie

Kunstige pannenkoeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Koekenpannen klaar? Bakken maar! Op vrijdag 16 maart is het Nationale Pannenkoekdag. Weet jij al voor wie je gaat bakken? De Kidsweek-meedenklezers namen alvast een voorproefje.

Op het menu staan niet zomaar pannenkoeken, maar baksels in alle vormen, kleuren en maten! De meedenklezers krijgen tips en trucs van pannenkoekkunstenaar Jorik van Artistic Crêpe, maar je kunt thuis ook aan de (be)slag met gekleurde pannenkoeken.

Eetbare kleurstof

Dat doe je door een paar druppeltjes eetbare kleurstof aan je beslag toe te voegen. Die kleurstof is gewoon te koop in de supermarkt. En bij toko’s hebben ze vaak nog meer kleuren. Verder heb je een spuitfles (zo eentje die je ook voor poffertjes gebruikt) nodig. En dan kun je aan de slag met je eigen feestpannenkoek!

Favoriete stripheld

‘Voor écht kunstzinnige pannenkoeken moet je je fantasie helemaal de vrije loop laten’, zegt Jorik. ‘Pak een wit papier en wat stiften. Daarop maak je je schets. Je kunt het zo gek niet bedenken: van je lievelingsdier tot je favoriete stripheld of een monster. Als je je ontwerp af hebt, kun je het beslag spuiten in de vorm en kleuren die je bedacht hebt.’ Jorik heeft speciaal voor vandaag zijn grote bakplaat meegenomen, maar thuis kun je ook prima een gewone koekenpan gebruiken.

Wist je dat...

...pannenkoek tot 1995 werd gespeld als pannekoek?
...de grootste pannenkoek ooit een doorsnede van 15 meter had en 3.000 kilo woog?
...het wereldrecord zo snel mogelijk pannenkoeken de lucht in werpen op 416 keer in twee minuten staat?
...Ongeveer 11.000 Nederlanders Pannekoek als achternaam hebben?
...81% van de Nederlanders het liefst stroop op een pannenkoek eet?

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Japanse kok maakt prachtige pannenkoeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het altijd heel leuk om kidsweek te lezen, want dan kom je de gekste weetjes te weten. En in de krant voor volwassene kan ik het nooit begrijpen.
Maar ik wou net een scoop plaatsen en dat kon helemaal niet dan stond er bijvoorbeeld Blij dat vind ik wel jammer maar ik vind de stelling wel altijd leuk.

wat een raar idee :)

best cool eigenlijk als je het maakt

Duimomhoog hier van krijg ik honger! En het lijkt me lekker!

grappig ik zou het zelf ook wel willen maken thuis Duimomhoog

Dat wil ik ook wel proberen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.