Foto: AFP

Laatste plek voor Ayana bij Junior Songfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Haar deelname aan het Eurovisie Junior Songfestival is voor de Nederlandse Ayana (14) niet gegaan zoals ze had gehoopt. Ze eindigde gisteravond in Parijs op de laatste plek. Zangeres Maléna uit Armenië won de liedjeswedstrijd.

Met veel zenuwen in haar buik stapte Ayana gisteravond het podium van het Junior Songfestival in Parijs op. Ze haalde 45 punten en daarmee werd ze negentiende. Toch vond ze het een heel leuk avontuur en vond ze zelf dat het goed ging, vertelde ze na afloop aan Songfestivalreporter Matheu. 'We vonden het geweldig om hier op te treden. Echt te gek.'

Niet alleen

Ayana zong het nummer Mata Sugu Aō Ne (Ik hoop je snel weer te zien in het Japans). Dat nummer gaat over haar familie in het Aziatische land, vertelde ze eerder aan Kidsweek. 'Het gaat over mijn familie daar, van mijn moeders kant. Normaal gesproken ga ik er elk jaar naartoe, maar door corona kon dat nu niet. Dat is heel moeilijk. Met mijn liedje wil ik laten horen dat je niet alleen bent als je zoiets meemaakt.’ Hieronder kun je haar optreden bekijken. Het artikel gaat verder na de video.

 

Eerste plek voor Armenië

De wedstrijd werd gewonnen door zangeres Maléna (13) uit Armenië. Zij kreeg 224 punten van de jury en van de stemmers thuis voor haar liedje Qami qami (meegaan met de wind). Maléna zong over het weggaan naar andere plekken, om zo meer over jezelf te leren. Ayana begrijpt dat Armenië heeft gewonnen, vertelt ze aan Matheu. 'Ik vind het echt verdiend. Ik vond dat ze heel erg goed was.' Hieronder kun je het optreden van Maléna bekijken.

Anderen lazen ook: Ayana (14) 'Ik zing over mijn Japanse familie'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook