sos-letters sneeuw

Man gered door enorme SOS-letters in sneeuw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De 30-jarige Tyson Steele wachtte in de koude Amerikaanse staat Alaska ruim twintig dagen op hulp. Zijn huis, en dus ook zijn telefoon, ging in vlammen waardoor hij niemand kon bellen.

Een vriend van Steele had al even  niks gehoord en waarschuwde de politie. Dankzij grote SOS-letters in de sneeuw werd Tyson gevonden door een politiehelikopter.

Grote fout

De brand in zijn huis is waarschijnlijk ontstaan doordat Steele zijn houtkachel verkeerd had aangemaakt. Hij had er namelijk karton in gedaan zodat het vuur sneller aan zou gaan. 'Een grote fout. Ik weet dat je nooit karton in een houtkachel moet doen, ik wist dat dat problemen kon geven', zei hij.

Hond Phil

Door een vonk in de schoorsteen vatte het dak vlam. Steele probeerde nog een paar belangrijke spullen mee te nemen zoals wat kleding en een slaapzak. Zijn hond Phil stuurde hij naar buiten. Tenminste dat dacht-ie. Toen Steele eenmaal buitenkwam zag-ie zijn hond nergens. Zijn labrador bleek nog binnen te zijn en was niet meer te redden. 'Ik heb geen woorden voor dit verlies', vertelde hij.

Zelfgebouwde iglo

In eerste instantie probeerde Steele zelf hulp in te schakelen. Maar omdat het soms wel 30 graden onder nul was lukte dat niet. De dichtstbijzijnde buurman woont meer dan 30 kilometer verderop. Door de kou deed Steele er een hele dag over een halve kilometer. Daar naartoe lopen was dus geen optie. Daarom bouwde hij zelf een iglo waar hij de eerste nachten kon slapen. Na die eerste nachten bouwde Steele een hut voor maximaal dertig dagen, zo nam-ie zichzelf voor. Daarna zou hij hulp gaan zoeken. Maar dat bleek niet meer nodig.

Filmpje

Hieronder zie je de eerste beelden die de helikopter maakte van de grote SOS-letters en Steelse zijn eigen bouwsels.

Anderen lazen ook: Spaanse brandweer krijgt hulp van geiten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps