marijn maxima

Marijn (10) drumt voor koningin Máxima

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een potje drummen voor koningin Máxima? De 10-jarige Marijn deed het! Met zijn eigen drumstel speelde hij een stukje voor haar op Paleis Huis ten Bosch. Vanavond zie je in Zapp-programma Lang Leve de Muziek Show hun ontmoeting.

In deze show strijden klassen voor de titel ‘Muzikaalste Klas van Nederland 2019’. Alle klassen die meedoen treden in de Grootste Schoolband van Nederland op tijdens Het Kerst Muziekgala 2019. 

Erevoorzitter

In de Lang Leve de Muziek Show zie je naast heel veel basisschoolleerlingen, ook de koningin. Ze is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas en wil dat muziekles een vast onderdeel wordt op alle basisscholen in Nederland. Voor het programma ontvangt Máxima daarom kinderen bij haar thuis, op Huis ten Bosch. Tijdens deze ontmoetingen wordt vooral gepraat over - hoe kan het ook anders - muziek.

Buren

Marijn was één van de kinderen die mocht optreden op het paleis. Op het Instagram-account van het Koninklijk Huis werd een filmpje gedeeld waarin je Marijn en de koningin ziet. Hij legt daarin onder andere uit dat-ie thuis een akoestisch drumstel had, maar dat de buren daar niet zo blij mee waren. Daarom speelt-ie nu op een elektrisch toestel.

Koptelefoon

Koningin Máxima is onder de indruk als ze hoort hoe het instrument werkt. Helemaal wanneer ze de koptelefoon opzet, dan hoort ze Marijns drumsolo. 'Geweldig!', zegt ze. Marijn vind het heel bijzonder dat onze koningin zijn koptelefoon droeg. 'Deze koptelefoon gaat never nooit niet weg.'

Lange Leve de Muziek start zaterdag 9  november om 18.25 op @npozapp.

Anderen lazen ook: Kinderen blij met koning en koningin in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Seuper leuk en ik hoop dat Sint en Piet op pakjes avond dat versje in mijn schoen zit

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps