Max Verstappen

Max Verstappen tweede in Amerikaanse Grand Prix

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Max Verstappen (21) startte vanaf de 18e plek, maar na een spectaculaire race veroverde hij gisteren de tweede plaats van de Formule 1 Grand Prix in Amerika. De Finse coureur Kimi Räikkönen werd eerste en Lewis Hamilton uit Engeland derde.

Met deze tweede plaats staat Max Verstappen dit jaar voor de achtste keer op het podium. Daarmee verbetert hij zijn prestatie van 2016, toen hij zeven keer een podiumplek won.

Wiel-aan-wiel

In de slotrondes reden Verstappen en Lewis Hamilton enkele bochten wiel-aan-wiel, maar de Nederlandse coureur was toch sneller dan zijn Britse tegenstander. Kimi Räikkönen kwam met een kleine voorsprong op Verstappen en Hamilton als winnaar over de streep.

Waanzinnig goed

Jos Verstappen, de vader van Max en vroeger ook Formule 1-coureur, was enorm trots. Na de overwinning van zijn zoon zei hij: 'Hoe Max zich positioneert en het afmaakt, dat is gewoon waanzinnig goed.'

Bekijk het duel tussen Verstappen en Hamilton hier: 

Anderen lazen ook: Max Verstappen mag eindelijk de baan weer op.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook