Eiffeltoren Parijs

Met een kabelbaan van de Eiffeltoren glijden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Ga jij binnenkort naar Parijs en wil je dan de Eiffeltoren beklimmen? Grote kans dat je doodmoe bent door al die trappen? Gelukkig hoef je de komende tijd diezelfde trappen niet meer naar beneden te lopen. Tot 11 juni kun je met een kabelbaan de Eiffeltoren afglijden. Tenminste, als je durft..

De kabelbaan is een idee van het Franse mineraalwatermerk Perrier. Vanwege het tennistoernooi Roland Garros halen zij ieder jaar een reclamestunt uit. Ze leggen namelijk telkens een kabelbaan aan die je vanaf de Eiffeltoren naar beneden brengt. De tokkelbaan ligt er (helaas) slechts tijdelijk. Hij wordt opgeruimd als het tennistoernooi weer afgelopen is. Dat is op 11 juni.

114 meter hoog

Glijden van de Eiffeltoren is een unieke ervaring, maar is niet voor iedereen weggelegd. Je moet namelijk een échte waaghals zijn om dit aan te durven. De kabelbaan is 114 meter hoog en dat niet alleen. Je haalt ook nog eens een snelheid van 90 kilometer per uur! Dat is precies de gemiddelde snelheid van een tennisopslag. Je bent in ongeveer één minuut beneden.

Virtuele ervaring

Ben je niet zo’n waaghals? Dan kun je bij de Eiffeltoren ook via virtual reality ervaren hoe het is om met 90 kilometer per uur van het gebouw te glijden. Wil je weten hoe zo'n tocht eruit ziet? Dat zie je in het filmpje hieronder!

Anderen lazen ook: Te koop: stukje wenteltrap van de Eiffeltoren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wooooooooooooooooooooooow

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps