Foto: Ville de Geneve

Minder mannen op verkeersborden in Genève

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Waarom zie je eigenlijk vooral mannen op verkeersborden? Dat vroegen mensen in de Zwitserse stad Genève zich af. De stad besloot de borden bij zebrapaden daarom aan te passen. 

250 van de vijfhonderd borden bij zebrapaden zijn inmiddels veranderd in de stad. Op de borden zag je altijd een mannetje oversteken, maar nu zie je een zwangere vrouw, een lesbisch stel, een vrouw in een jurk of een oudere vrouw met een stok. In totaal heeft de stad zes nieuwe borden laten maken.

Belangrijk

Met de nieuwe borden wil de stad laten zien dat ze vrouwen net zo belangrijk vinden als mannen. De straat is immers net zo goed van de vrouw als van de man, vindt de burgemeester. In Nederland zag je vorig jaar ook al zoiets gebeuren. In meerdere steden werden straatnaamborden met mannennamen vervangen voor borden vernoemd naar bekende vrouwen uit de geschiedenis. 

In het (Franstalige) filmpje hieronder zie je nog meer voorbeelden van de nieuwe borden in Genève.

Anderen lazen ook: KNVB wil meer vrouwen in voetbal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vond het heel interessant

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.