Misfit

Misfit: beste opening kinderfilm in Polen ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een remake van de Nederlandse film Misfit ging afgelopen weekend in première in 154 Poolse bioscopen. In de eerste 3 dagen trok de Poolse remake al meer dan 100.000 bezoekers!

Dat maakt Misfit historisch gezien tot de beste opening van een kinderfilm in Polen ooit. De film kreeg twee keer zoveel bezoekers als de vorige recordhouder Tarapaty. Ook op social media doet de film het goed: 97.000 Instagram-volgers en 92.000 abonnees op YouTube.

Exportproduct

Misfit is door producent NewBe ontwikkeld en (na de première in Nederland in 2017, red.) verkocht aan buitenlandse partijen. Polen is niet het eerste land dat een remake van de film maakt. Eerder werd er al een Duitse versie gemaakt, waar onder andere Sylvie Meis een rol in speelde. De Nederlandse film met Djamila in de hoofdrol was met 260.000 bezoekers in de Benelux één van de meest succesvolle Nederlandse bioscoopreleases van 2017. 

Tot in de puntjes

Oprichter NewBe Jeroen Koopman: 'We zijn ontzettend trots op hoe goed Misfit het doet, zowel in Nederland als over de grens. In Polen heeft de producent alles tot in de puntjes uitgevoerd en het is dan wel heel bijzonder om te zien dat het nu daar misschien nog wel beter werkt dan hier bij ons.'

Anderen lazen ook: Filmrecensie: Misfit 2.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps