Jelles Marble Runs knikkerbroers

Nederlandse knikkerbroers zijn een hit in de VS

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De Nederlandse broers Jelle en Dion Bakker hebben al meer dan een jaar het YouTube-knikkerkanaal Jelle’s Marble Runs. Nu zijn de knikkerbroers ontdekt door een Amerikaanse tv-show.

Op Jelle’s Marble Runs staan niet zomaar video’s over knikkers. De Nederlandse broers maken er hele competities van die lijken op andere sporten, zoals atletiek en Formule 1. Er klinkt professioneel sportcommentaar op de achtergrond en ze vullen zelfs tribunes met ronde fans.

Beroemde fan

De Amerikaanse presentator John Oliver van de tv-show Last Week Tonight ontdekte het Nederlandse YouTube-kanaal en was meteen fan. Dit weekend sprak hij erover in zijn programma. Hij raadt iedereen aan te kijken.

Sponsor

De knikkerbroers hadden al 800.000 abonnees, maar tikken nu de miljoen aan. Ook werd de tv-show sponsor van de Marble League, de grote knikkercompetitie die in juni op het kanaal start. Daarnaast zal Last Week Tonight na elke wedstrijd namens de winnaar geld doneren aan een voedselbank naar keuze.

Anderen lazen ook: Yassir (12) is Nederlands Kampioen Knikkeren 2017.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik heb zelf heel veel knikkers van de koningsmarkt gekocht, een zak voor 50 cent!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.