Unsplash

Nieuw wereldrecord hoelahoepen: 100 uur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Je heupen ronddraaien en proberen de ring niet te laten vallen: hoelahoepen is best moeilijk. Maar voor de Amerikaanse Jenny Doan is het een makkie. Zij zette een nieuw wereldrecord hoelahoepen van honderd uur!

Doan begon dinsdagochtend met haar recordpoging en haalde op vrijdag eindelijk de honderd uur. ‘Ik ben zo opgelucht’, zei ze nadat ze haar doel had bereikt. ‘Het zou zonde van de tijd zijn geweest als het niet was gelukt.’ Na haar recordpoging plofte Doan meteen neer op een matras: ze was doodmoe. 

Oeps

Het was nog even spannend of Doan het record wel zou halen. Toen ze 58 uur bezig was liet ze de hoelahoep per ongeluk vallen. Er brak grote paniek uit en Doan was bang dat haar poging mislukt was. Gelukkig staat in de regels van het Guiness Book of World Records dat je af en toe pauze mag nemen. Hierdoor kon Doan haar fout als pauze rekenen en behaalde ze het record alsnog.

Fans

Tijdens de lange hoelahoep-sessie werd Doan gesteund door tientallen toeschouwers. Zowel naast haar als via een online livestream werd ze toegejuicht door fans. Doan hoopt dat ze met haar recordpoging mensen heeft geïnspireerd om hun dromen na te jagen. 

Bekijk hier de recordpoging van Doan:

Anderen lazen ook: Record: man zwemt 61 meter onder het ijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook