Behind the mask

Nina (13): 'Ik gilde het uit toen de film had gewonnen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Nina bedacht een film van maar één minuut over pesten. Een groot succes, want de film heeft nu een grote internationale prijs gewonnen!

'Er werd over mij geroddeld en ik werd buitengesloten', vertelt Nina. Ze werd gepest op de basisschool. Zo kwam ze op het idee voor de film Behind the mask, wat zoiets als 'achter het masker' betekent. Nina won met de film de finale van de World Minute Movie Cup. Een grote internationale wedstrijd voor films van maar één minuut. De uitreiking was afgelopen week in Nederland, waardoor Nina er zelf bij kon zijn. 'Het was echt spannend tot het laatste moment. Toen ik hoorde dat de film gewonnen had was ik heel blij, ik gilde het uit!', vertelt ze.

Blij masker

'Ik deed mee aan een fotoshoot voor gepeste kinderen en dat heeft een filmmaker gezien', zegt Nina. De filmmaker José Bibian stelde voor om een film te maken. 'Op de foto had ik een blij gezicht in mijn handen, maar mijn echte gezicht was verdrietig', legt ze uit. In de film zie je ook hoe Nina haar verdriet over het pesten verstopt achter een blij masker.

Stoppen en helpen

Gelukkig hoeft Nina nu niet meer te doen alsof. Op haar middelbare school heeft ze het naar haar zin. Nina hoopt dat pesters stoppen met pesten nadat ze de film hebben gezien. 'Maar ook dat kinderen die zien dat iemand wordt gepest gaan helpen.'

Bekijk hieronder Nina's film.

Anderen lazen ook: Mila (11) wint prijs op Cinekid.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.