mio ijshockey

Noorse Mio (2) is groot ijshockeytalent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

IJshockey is nog best een lastige sport. Je moet schaatsen, een stick vasthouden en tegen een puck aanslaan. De Noorse Mio is pas twee jaar oud, maar ijshockeyen doet-ie met groot gemak!

De Noorse Mio is pas twee en een half jaar oud, maar al een waar ijshockeytalent. Meetrainen mag-ie al met kinderen van 6 jaar. Mio houdt zelfs zoveel van de sport dat-ie met een hockeystick in zijn bed slaapt.

Half miljoen mensen

Afgelopen weekend werd een filmpje gedeeld waarin je hem - in complete outfit en met hockeystick - over het ijs ziet bewegen. Het filmpje werd op Facebook gedeeld door radio- en tv-zender NRK Østlandssendingen. Meer dan een half miljoen mensen zagen het filmpje met Mio al. Het bericht op Facebook is 14.000 keer gedeeld en kreeg meer dan 5.000 reacties. Hieronder kun je het filmpje zijn: 

Onder de indruk

Nog iemand die onder de indruk is van de jonge ijshockeyer is, is Espen 'Shampoo' Knutsen. Hij is Sport Manager voor Vålerenga Ice Hockey en wordt gezien als een van de grootste ijshockeytalenten in Noorwegen aller tijden. 'Het is ongelooflijk wat hij op zo'n jonge leeftijd met de puck en club kan doen tijdens het schaatsen', zegt Knutsen. Hij voegt er nog lachend aan toe: 'Natuurlijk is het te vroeg om te zeggen, maar het is duidelijk dat we hem bij de club willen hebben.'

Anderen lazen ook: Gepeste Tyler (11) gaat viral na viooloptreden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zo lief Duimomhoog

ik vind dit echt waanzinnig knap

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps