dolfijn harlingen

Oei! Dolfijn zwemt verkeerde kant op!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Vorige week dook er een dolfijn op in de haven van Harlingen. Hulpverleners maken zich nu zorgen omdat het dier de verkeerde kant op zwemt.

Sinds vorige week maandag houden hulpverleners het dier goed in de gaten. Toen zagen zij dat de dolfijn flink aan het rond zwemmen was en soms ook leek te jagen. Sinds dinsdag leek het slechter te gaan.

Verkeerde kant

Omdat de dolfijn woensdag helemaal niet meer werd gezien waren ze bang dat-ie niet meer leefde. Gelukkig kwam er donderdag bericht dat het dier gespot was. Dat leek goed nieuws, maar toch is het dier weer zwemmend richting de haven gezien. En dat is de verkeerde kant op. Via Twitter deelde SOSDolfijn een kort filmpje.

Het is niet duidelijk of de dolfijn - die dus niet in het Friese water thuis hoort - voldoende vis kan vangen. Hulpverleners zagen eerder al dat het dier problemen had met ademhalen en dat-ie een stuk magerder was geworden.

Geen dode vissen

Mocht het dier nog leven en stranden, dan wordt de dolfijn met een boot naar de Noordzee gebracht. Tot dan is het afwachten. Bijvoeren met dode vissen kan niet. De dolfijn heeft van jongs af aan geleerd geen dode vis te eten. 'Dat pakken ze niet, omdat dat in de natuur kan betekenen dat de vis iets onder de leden heeft', vertelt een woordvoerder.

Hulpverleners hebben mensen die in de buurt wonen gevraagd om thuis te blijven, en niet naar de haven te komen. Aan de ene kant vanwege het corona-virus, maar ook omdat rust beter is voor het dier.

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat de dolfijn met rust gelaten moeten worden. Hopelijk overleeft hij het zo.

alles is zielig ook als je ziet dat een hond dood gaat maar een dolfijn leeft in het water dus er is niks zielig en dolfijnen mogen hun eigen kant op gaan toch??? ze vinden vast wel weer de weg

ik vind het zielig maar het is ook mooi om te zien dat een dolfijn in nederland is maar ik hoop dat hij/zij nog wel de weg terug vind want hij moet niet verdwalen anders is het jammer en ik hoop dat er meer dolfijnen in nederland komen want dan kunnen ze kinderen krijgen en dan komen er steeds meer dolfijnen in nederland Vraagtzichaf Blij * Juichen Oeps Vraagtzichaf

leuke wepcite hoor echt leuk en voral die moppen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps