Sarcofaag Egypte

Oeroude mummiekist voor het eerst geopend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Terwijl journalisten mochten meekijken, openden onderzoekers afgelopen weekend voor het eerst een oude Egyptische mummiekist. In de beschilderde kist lag een goed bewaard gebleven mummie. Volgens de onderzoekers is het een vrouw die Thuya heette. Ze werd meer dan drieduizend jaar geleden in de Egyptische stad Luxor begraven.

Een groep Franse onderzoekers vond Thuya's graf na maandenlang graven. Ze leefde waarschijnlijk in dezelfde tijd als de beroemde Egyptische farao's Toetanchamon en Ramses II. 

Beeldjes

De archeologen vonden ook nog een andere mummiekist, gekleurde maskers en honderden kleine beeldjes waarmee de oude Egyptenaren begraven werden. Ze geloofden dat deze grafbeeldjes de overledenen konden helpen in het dodenrijk.

In het filmpje hieronder is te zien hoe de mummiekist wordt geopend:

Anderen lazen ook: Grafkamer ontdekt van dochter farao in Egypte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wow dat is gaaf. Juichen Vraagtzichaf

waarom hadden ze die mummie niet langer gefilmd

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.