parachutesprong oud-soldaat

Oud-soldaat (97) maakt parachutesprong

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Tom Rice (97) maakte woensdag een parachutesprong in Frankrijk. Hij landde veilig op de grond. Dat was 75 jaar geleden wel anders. Toen landde Rice middenin de Tweede Wereldoorlog.

Op 6 juni 1944 kwamen meer dan 150.000 soldaten uit landen als Amerika en Groot-Brittannië aan bij de kust van Normandië in Frankrijk. Ze kwamen Europa bevrijden van de Duitse nazi-soldaten.

Kogel door zijn parachute

Tom Rice was een van de Amerikaanse soldaten. Hij kwam niet per schip, maar sprong aan een parachute uit het vliegtuig. De landing ging niet zo soepel. Hij stuiterde een paar keer, omdat hij zware spullen bij zich had. Er ging zelfs een kogel door zijn parachute heen.

Betere parachutesprong

Er vielen die dag in 1944, die D-Day wordt genoemd, duizenden doden. Het duurde nog maanden voordat Europa was bevrijd. Afgelopen woensdag werd D-Day herdacht. Om zijn heldhaftige actie van 75 jaar geleden te herdenken, maakte Rice nog een keer een parachutesprong boven Normandië. Dit keer was dat een stuk leuker. ‘Mooie rit, mooie sprong, mooie vlucht, alles was perfect’, zei hij met zijn duim omhoog.

Bekijk hieronder een filmpje van de parachutesprong:

Anderen lazen ook: Vlogs uit Tweede Wereldoorlog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook