Nasa

Planeet ontdekt waar misschien leven mogelijk is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een bijzondere ontdekking door sterrenkundigen van ruimtevaartorganisatie NASA. Zij ontdekten een planeet die ongeveer net zo groot is als de aarde en waarop misschien wel water kan staan.

De ontdekte planeet staat niet te ver, maar ook niet te dicht bij zijn eigen ster. Daardoor ontstaat een zogenoemde 'leefbare zone'. Dat betekent dat er in theorie vloeibaar water op het oppervlak van de planeet kan zijn.

Naam

De planeet die twintig procent groter is dan de aarde, kreeg de naam TOI 700 d. Zijn ster is bijna half zo groot als de zon en ook ongeveer half zo heet. Een jaar, de tijd die de planeet nodig heeft voor één rondje rond de ster, duurt er 37 dagen.

De ontdekking wil trouwens niet meteen zeggen dat op deze aarde-achtige planeet ook écht leven mogelijk is. 

Twee zonnen

De planeet is ontdekt met de Amerikaanse ruimtetelescoop TESS. Daarmee ontdekten wetenschappers van NASA nog iets bijzonders: een planeet die rond twee sterren draait. Dat betekent dat-ie twee zonnen aan de hemel heeft staan. Deze planeet is zeven keer zo groot als de aarde. Een jaar duurt er ongeveer drie maanden. 

In dit Engelstalige filmpje zie je hoe de planeet met twee zonnen eruitziet: 

Anderen lazen ook: Spectaculaire beelden vanuit de ruimte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zijn er dan aliens of mensen op die planeet?

Kunnen we er later heen?

lollllllll

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.