ANP

Polen wint Junior Eurovisiesongfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Groot feest in Polen! De Poolse Viki Gabor won daar zondag het Junior Eurovisiesongfestival met haar lied Superhero. De Nederlandse Matheu Hinzen werd vierde met zijn nummer Dans met jou.

Polen was dit jaar de organisator van het liedjesfestijn én dus ook nog de winnaar. Het land won voor het tweede jaar op rij: vorig jaar ging de Poolse Roksana Wegiel met de prijs naar huis. In totaal stemde dit jaar 3,7 miljoen mensen op de negentien deelnemende landen.

Nederland

Ook Nederland deed het hartstikke goed. Lange tijd stond Matheu Hinzen op de tweede en derde plaats met zijn lied Dans met jou. De spanning was om te snijden! Maar uiteindelijk stemde het publiek Matheu naar de vierde plaats. Als het aan de vakjury had gelegen was Dans met jou derde geworden. 

Bekijk hier het winnende liedje:

Anderen lazen ook: Wat weet jij van het Junior Eurovisiesongfestival?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk ik vond het het mooiste liedje van dit jaar Blij Duimomhoog

Keano heeft gelijk Blij Duimomhoog Juichen Blij Juichen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.