Beeld video CGTN

Prachtige vuurwerkshow van drones in Shanghai

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Op veel plekken in de wereld waren prachtige vuurwerkshows tijdens Oud en Nieuw te zien. In Shanghai in China was een hele andere show te bewonderen. Zonder vuurwerk, maar met heel veel drones!

In de grote Chinese stad Shanghai waren tijdens Oud en Nieuw geen vuurwerk maar bijna 2000 drones te zien! In de lucht maakten de vliegende robotjes met verschillende kleuren mooie vormen. Er was bijvoorbeeld een rennende man te zien en er werd afgeteld met cijfers voor het nieuwe jaar! 

Bekijk hier de beelden van de drone-show:

Vliegende robotjes

De drones werden bestuurd door een centrale computer waar van te voren verschillende vormen in waren geprogrammeerd. Drones worden steeds vaker gebruikt om een lichtshow te maken. Ook in Singapore en de Filipijnen werd vuurwerk dit jaar vervangen door vliegende robotjes. Het voordeel daarvan is dat ze geen lawaai maken en er geen slechte stoffen in de natuur komen. 

 

Anderen lazen ook: Poepende meeuwen aangepakt met drones.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het was alleen niet tijdens oud en nieuw, maar een paar dagen eerder opgenomen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.