Drie van de broertjes  Foto Twitter

Rapclip maakt Nigeriaanse broers beroemd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Filmpjes maken doen ze al een tijdje, de vier Nigeriaanse broers Ikorodu. Ze spelen videoclips van sterren na, meestal artiesten uit hun eigen land. Maar laatst besloten ze een Amerikaanse hit na te doen. En nu zijn de Ikorodu-broers opeens wereldberoemd. 

Ze heten Fawaz, Maleek, Muiz en Tunde. Voor hun video’s gebruiken de broertjes Ikorodu de naam Ikorodu bois. Ze wonen in een dorpje op het platteland van Nigeria en hebben het niet breed thuis. Maar de broers verzinnen slimme oplossingen voor de dure horloges, merkkleding en snelle sportwagens waar de sterren die ze nadoen mee pronken in hun clips.
Still video Twitter
Zo zit er in The Box van de Amerikaanse rapper Roddy Ricch een straatrace met sportauto’s. In het filmpje van de Ikorodu bois ziet dat er als volgt uit: een vriendinnetje vlagt af met een theedoek en daar gaan de jongens! Met kruiwagens crossen ze door hun dorp terwijl ze net zo stoer kijken als de sterren uit The Box. Een wasmachineknop is een snelheidsmeter. Een lepel is een microfoon. 


Rihanna is fan
‘We laten zien dat je ook met weinig geld creatieve dingen kunt maken’, zegt de oudste broer Tunde tegen RTL Nieuws. ‘Het gaat om de details. Een blik in de camera. Timen op de muziek.’ Roddy Ricch deelde het clipje van de broers op z’n social media en nu hebben de Ikorodu bois er miljoenen fans bij. Ook beroemdheden als de Amerikaanse basketballer LeBron James en popster Rihanna. Tunde: ‘Te gek!’

De broers maakten ook een eigen versie van Justin Biebers Yummy:

Anderen lazen ook: Toenie La Glow (8) scoort met raps op Instagram.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wow, zo`n filmpje kan ik niet maken! Duimomhoog

je hebt echt super gelijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps