Toulouse_The Guardian of the Temple

Reuzenspin loopt door straten van Franse stad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een gigantische spin en een minotaurus (menselijk figuur met stierenkop) liepen afgelopen weekend langzaam door de straten van de Franse stad Toulouse. Duizenden mensen kwamen de twee reusachtige poppen bewonderen.

De poppen zijn gemaakt door de Franse theatergroep La Machine. Om ze er zo echt mogelijk uit te laten zien, produceren de enorme wezens ook stoomwolken en geluiden.

Verhalen 

Spin Ariane en minotaurus Asterion zijn figuren uit oude Griekse en Romeinse mythes (verhalen). Onderzoekers vonden in oude Romeinse ruïnes bij Toulouse een steen waarop één van die verhalen staat gegraveerd. De theatermakers wilden de mythologische figuren met deze parade weer tot leven wekken.

Ariane

Ariane is dertien meter hoog en met haar poten kan ze stappen van wel twintig meter maken. De machines in Ariane worden bestuurd door tientallen mensen die de verschillenden delen van haar lijf heel precies kunnen verplaatsen. De theatergroep had twee jaar nodig om de spin te bouwen.

Asterion

De figuur met stierenkop heet Asterion. Omdat hij ongeveer zes verdiepingen hoog is, torent hij boven alles uit. Er zijn zestien mensen nodig om Asterion te besturen. Voor zijn tocht begon lag hij te ‘slapen’ op een plein in de stad. De volgende ochtend kwam hij tot leven voor een wandeling door de straten. De minotaurus kan wel vijftig mensen op zijn rug dragen. Toulouse_Asterion

Bekijk hier een filmpje van het spektakel:

Anderen lazen ook: Oudste spin ter wereld overleden (43).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

de potvis zegt blub

is dat niet gevaarlijk dat die door de stad loopt?
dadelijk valt hij op de huizen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps