Robot Cassie rent

Robot rent voor het eerst 5 kilometer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De vier jaar oude robot Cassie heeft leren rennen. Vorige week rende de robot vijf kilometer. Het is voor het eerst dat een tweebenige robot dat deed.

Cassie is vier jaar geleden gemaakt door knappe koppen van een Amerikaanse universiteit. Die combineerden kennis van menselijke bewegingen, kennis van robots en kennis van kunstmatige intelligentie. Zo heeft Cassie leren rennen. Eerder leerde de robot ook al traplopen.

Twee keer gevallen

Cassie rende vorige week vijf kilometer in 53 minuten. Dat is niet heel snel. Maar er ging ook tijd verloren doordat de robot twee keer viel. Een keer doordat een computer oververhit raakte. En een keer omdat Cassie te snel door de bocht ging.

In dit filmpje zie je hoe de rennende robot eruitziet:

Toekomst

De makers van Cassie denken dat we in de toekomst heel veel robots in ons dagelijkse leven zullen tegenkomen. Van robots die pakjes bezorgen tot robots die mensen helpen in hun huis. Ook bij reddingswerkzaamheden kunnen ze handig zijn. Ze kunnen dan op plekken komen waar mensen niet bij kunnen. Daarom leren de machines rennen en traplopen.

Anderen lazen ook: Politie New York ontslaat robothond

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook