Ryan

Ryan (7) verdient miljoenen met YouTube-filmpjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het filmpje waarin hij op de Noordpool terecht komt om alvast een kerstcadeau uit te zoeken, werd binnen de kortste keren een miljoen keer bekeken. De Amerikaanse Ryan (7 jaar) maakt uitlegvideo's over speelgoed en daarmee verdient-ie enorm veel geld.

Met de filmpjes waarin Ryan laat zien wat je met nieuw speelgoed kunt doen, verdiende hij tussen juni 2017 en juni 2018 ruim 19 miljoen euro! Hij is daarmee een van de best betaalde vloggers op YouTube volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes, schrijft RTL Nieuws.

Advertenties

Ryans kanaal heeft ruim zeventien miljoen volgers. Zijn ouders zijn in 2015 begonnen met de filmpjes en die zijn in totaal al bijna 26 miljard keer bekeken. Het meeste geld verdient Ryan met de advertenties die je vóór de filmpjes ziet. Dat geld mag hij trouwens niet zelf houden. Het wordt op een bankrekening bewaard tot hij volwassen is. 

Populair

Waarom zou je eigenlijk naar een ander kind kijken dat nieuw speelgoed uitpakt, terwijl je in die tijd ook zelf kunt spelen? Volgens sommigen omdat zo'n filmpje bekijken, bijna net zo leuk zou zijn. 'Zeker als het bijzonder of duur speelgoed is, dat je waarschijnlijk zelf nooit zult hebben,' zegt een manager van andere succesvolle YouTubers die ook dit soort filmpjes opnemen. 

Bekijk hieronder 'Ryan verdwijnt door een geheime ingang in het huis naar de Noordpool':

Anderen lazen ook: Filmpje: Is dit de leukste meester ooit?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook