Leo Pellegrino saxofonist

Saxofonist klaagt Fortnite aan om dans en uiterlijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Fortnite steelt niet alleen dansjes, maar ook het uiterlijk van bekende mensen. Tenminste dat vindt de beroemde saxofonist Leo Pellegrino. Hij klaagt het spel aan omdat ze hem gekopieerd zouden hebben.

Leo Pellegrino is niet blij dat-ie lijkt op een poppetje in het spel. De saxofonist vindt dat Epic Games (de makers van Fortnite) hem hadden moeten vragen of ze zijn uiterlijk mochten gebruiken. Daarnaast lijkt ook een nieuw Fortnite-dansje heel erg op de bewegingen die hij maakt als hij optreedt.

Op en neer

De dans heet Phone It In. Het laat een speler even op een saxofoon spelen. Daarbij schuift hij zijn voeten op en neer. Een beweging die verbonden is aan Pellegrino’s levensverhaal, vertelt hij zelf.

Vind jij de twee dansjes op elkaar lijken? Oordeel zelf met de filmpjes hieronder! 

Niet de eerste

Pellegrino is zeker niet de eerste die Fortnite aanklaagt. Ook onder andere Alfonso Ribeiro van The Fresh Prince of Bel-Air, de Amerikaanse rapper 2 Milli en The Backpack Kid vonden hun dansjes terug in het spel.

Tot nu toe won nog niemand een rechtszaak tegen Fortnite. Je moet voor een dansje namelijk patent aanvragen. Daardoor zou niemand jouw dansje zomaar kunnen gebruiken. Alle dansjes die tot nu toe zijn gebruikt, mochten zo’n patent niet aanvragen. Het zijn namelijk te korte dansjes.

Anderen lazen ook: Voorlopig geen rechtszaken over Fortnite-dansjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

lijkt er een klein beetje op

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps