De schildpaddendate

Schildpadden daten via FaceTime

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Het is in coronatijd niet gek om elkaar alleen te kunnen zien op de telefoon. Maar schildpadden die daten via FaceTime is iets nieuws. Twee tortelduifjes …uh… schildpadden in Australië deden het. 

De 70-jarige Hugo is een Galapagos-reuzenschildpad en woont al 58 jaar in een Australisch reptielenpark. Daar is hij een beetje eenzaam. Zijn enige gezelschap is een mooie rots waar hij graag op ligt.

Quarantaine

Daarom wilde de dierentuin het vrouwtje Estrella vorig jaar uit Duitsland laten overvliegen. Vanwege corona werd dat uitgesteld naar een maand geleden. Toch kunnen de twee gekoppelde schildpadden elkaar nog niet zien. Australië heeft strenge regels voor dieren die het land binnenkomen. Om zeker te weten dat ze geen rare ziektes meebrengt, moet het schildpadvrouwtje zeker tot september in quarantaine blijven. De verzorgers van de dierentuin besloten dat het toch leuk zou zijn als de twee elkaar al een keer romantisch in de ogen konden kijken. Ze regelden een FaceTime-date en dat leverde leuke beelden op.

In het (engelstalige) filmpje hieronder begint de date na 34 seconden.

Anderen lazen ook: Uitgestorven reuzenschildpad leeft toch nog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook