Foto: Sjors aan het werk

Sjors (11) lichtkunstwerk te zien tijdens Glow Eindhoven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Met duizenden lampjes en lichtgevende kunstwerken lijkt Eindhoven vanaf vandaag wel een sprookjeswereld tijdens lichtfestival Glow. Eén van die kunstwerken is gemaakt door kinderen tijdens Hack Glow. Sjors (11) uit Nuenen doet voor de vierde keer mee.

Veertien kinderen verzamelen zich dit weekend in Eindhoven in een werkplaats met lampen, draden, tangen, lijm, zagen en hamers. Maar ook met laptops, een beamer en 3D-printers. Met al die spullen maken ze een lichtproject dat van 9 tot en met 16 november tijdens Glow te zien is. Ze kwamen al eerder bij elkaar om een idee te bedenken. ‘We gaan spelletjes maken voor de bezoekers. Mijn groepje maakt een pong-spel’, vertelt Sjors. ‘Ze moeten een balletje naar de overkant schieten met lichtgevende balkjes. Door aan een touw te trekken beweegt het balkje op en neer. Waarschijnlijk projecteren we dat met een beamer op een muur, maar hoe we het precies doen moeten we nog bedenken.’

Filmpjes monteren

Sjors is vaak met techniek bezig. ‘Ik soldeer thuis weleens een schakelaar in de stroomdraden van een lamp en ik ga elke week naar een techniekclub. Ik hou ook van filmpjes monteren. Dat is ook techniek. Nu maak ik een achter de schermen-filmpje voor bezoekers. Zo kunnen ze zien hoe we het spel hebben gemaakt.’ Elk jaar komen meer dan 500.000 bezoekers op het festival af. Sjors hoopt andere kinderen daar te inspireren. ‘Ik hoop dat ze techniek cool gaan vinden!’

Benieuwd hoe het vorig jaar ging? Dat zie je in het filmpje hieronder:

 

Anderen lazen ook: Filmpje: Robot-hond maakt salto achterover.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps