Ski's in de sneeuw (foto ter illustratie)

Snelste skiër breekt wereldrecord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Sta jij met bibberende benen op het babyweitje, of roetsj je zo de zwarte piste af? Voor Simon Billy geldt absoluut dat laatste. Hij is de snelste skiër ooit!

De Fransman Simon Billy (31) lijkt wel geboren met ski’s onder zijn voeten. Hij stond er al op toen hij nog maar twee jaar oud was. Zijn vader is ski-instructeur en was zelf ook ooit de snelste skiër ter wereld.

Ski-ongeluk

Jarenlang sjeest Billy dus al de Franse bergen af. In 2016 had hij al heel even het wereldrecord voor snelste skiër op zijn naam staan. Maar dat werd al snel afgepakt door de Italiaan Ivan Origone, die 0,2 kilometer per uur sneller ging. In 2017 probeerde Billy het record terug te pakken, maar viel hij tijdens zijn poging. Hij had de rest van het jaar nodig om van het ongeluk te herstellen.

Snelste skiër

Deze week ging Billy de uitdaging weer aan. Als een rode pijl zoefde hij de steile piste Chabrières in Vars af. Met een topsnelheid van 255,5 kilometer per uur vloog hij over de sneeuw. En daarmee breekt hij het oude snelheidsrecord van Origone met ruim een halve kilometer per uur. Billy mag zich weer de allersnelste skiër ter wereld noemen!

Bekijk hieronder hoe Simon Billy op ski's de berg af gaat: 

Anderen lazen ook: Oma Sally (85) zoeft van zipline

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook