Shutterstock

Snowboarder Hiroto (16) draait zes rondjes om zichzelf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Hoge hellingen en gewaagde sprongen: afgelopen week was het wintersportevenement De Nines. Daar liet de Japanse snowboarder Hiroto (16) een wel heel bijzondere move zien. Hij draaide zes rondjes om zichzelf. Dat was nog nooit eerder iemand gelukt.   

Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. Nu het weer lente is, zeggen skiërs en snowboarders gedag tegen de sneeuw. Toch vindt er elk jaar aan het einde van het skiseizoen nog één groot wintersportevenement plaats: De Nines. Daar mogen freestyleskiërs en -snowboarders over de hele wereld hun coolste moves laten zien. En allemaal hebben ze hetzelfde doel: Laten zien dat geen berg te hoog of te gevaarlijk voor ze is.

Een gewaagde sprong

Dit jaar vond De Nines voor de dertigste keer plaats in het skigebied Crans-Montana in Zwitserland. Ook de Japanse snowboarder Hiroto Ogiwara (16) deed dit jaar mee. Zijn droom was om een backside 1800 te maken, een snowboardtruc waarbij je vijf keer om jezelf cirkelt. Dat lukte hem na vier keer. Toen hij zag dat hij nog een paar minuten had, waagde hij nog een sprong. In volle vaart zoefde hij naar beneden. In de lucht draaide hij tot zijn verbazing niet vijf, maar zes keer rond. Hiermee sprong Hiroto een backside 2160.  

Bekijk hieronder de sprong van Hiroto Ogiwara:

Anderen lazen ook: Filmpje: snowboarden op Saharazand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook