Foto: ANP

Standbeeld voor voetbalcoach Wiegman

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wat hebben Johan Cruijff en Sarina Wiegman met elkaar gemeen? Ze verdienen allebei een standbeeld in de tuin van voetbalbond KNVB. Die van Cruijff staat er al. Die van Wiegman komt er binnenkort bij.

Sarina Wiegman is bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen en wist samen met haar spelers een tweede plek op het WK binnen te slepen. De KNVB is trots op de prestatie en vinden haar een inspirerend voor het vrouwenvoetbal. Daarom is zij de eerste vrouw van wie straks een standbeeld te zien is in de beeldentuin van de voetbalbond in Zeist. Daar staan meer beelden van belangrijke oud-spelers en trainers.

Meer aandacht

De Oranje Leeuwinnen zijn erg blij met het beeld, omdat het vrouwenvoetbal zo meer aandacht krijgt én omdat ze trots zijn op hun coach. Stiekem vinden ze dat keeper Sari van Veenendaal ook wel een beeld verdient. Zij werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi.

De reactie van Wiegman

Wanneer het beeld van Wiegman te zien is, is nog niet bekend. In dit filmpje hieronder kun je zien hoe zij zelf op dit nieuws reageerde. We verklappen het alvast een beetje: emotioneel.

Anderen lazen ook: In beeld: Zo haalden de leeuwinnen de halve finale.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind ze een legende is voor het vrouwen voetbal.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps