Foto: DierenPark Amersfoort

Stokstaartje Puk voorspelt het weer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Zonnestralen of regendruppels? Om het weer te voorspellen, kun je op je weerapp kijken of de lucht in staren, maar je kunt ook luisteren naar stokstaartje Puk uit DierenPark Amersfoort. Hij voorspelt deze week het weer. Met succes!

In het verblijf van Puk staan twee bakjes: één met een wolkje met regendruppels en één met een zonnetje. Om het weer te voorspellen loopt hij naar één van die twee bakjes toe. En dat gaat goed. Verzorger Thijs Zonnenberg noemt het dier zelfs een 'accurate weersvoorspeller'. 'Hij heeft geen makkelijke taak, want met deze tropische dagen kan het weer ineens omslaan. Maar de afgelopen dagen had onze kleine weerman het telkens bij het juiste eind', vertelt hij.

Even snuffelen

Hoewel Puk het dus vaak goed heeft, twijfelt hij af en toe toch even naar welk bakje hij moet lopen. 'Je ziet Puk soms even twijfelen, even snuffelen, om vervolgens de juiste voorspelling te doen', vertelt Zonnenberg. Toch weet hij soms ook heel zeker wat zijn voorspelling gaat worden. 'Woensdag liep hij met de tropische temperaturen regelrecht op het bakje met regen af. En ja hoor: nog geen half uur later brak de hemel open.'

Zonaanbidders

Zelf heeft Puk waarschijnlijk een voorkeur voor zonnige dagen. Stokstaartjes zijn namelijk echte zonaanbidders. De zwarte kringen om hun ogen werken als een permanente zonnebril', vertelt Zonnenberg. Op warme dagen liggen Puk en zijn drie vrienden graag te bakken in de zon.

Benieuwd of je vandaag zonder regenjas de deur uit kunt? Hier zie je de voorspelling van Puk. In het filmpje hieronder zie je zijn weerbericht van gisteren.

Anderen lazen ook: Wat is een hittegolf? Kalil (11) legt het je uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook