Shutterstock

Turkse restauranteigenaar stuurt kebab naar de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Is dat een vliegende kebab? Inwoners van de stad Adana in Turkije knipperden afgelopen week twee keer met hun ogen. Een kebabspies vloog namelijk de lucht in. Die actie organiseerde een Turkse restauranteigenaar.

12 april was de Internationale Dag van de Ruimtevaart. In 1961 belandde op die dag de eerste mens in de ruimte: Joeri Gagarin, een Russische kosmonaut. Afgelopen dinsdag was het zijn 61ste jubileum. Dat wilde de restauranteigenaar Yasar Aydin uit de stad Adana in Turkijke wel vieren.

Kebab naar de ruimte

Hij bedacht een plan om één van zijn eigen maaltijden de ruimte in te sturen: een gekruide kebab. Yasar vroeg om hulp aan een student ruimtevaarttechniek. Samen knoopten ze de kebab vast aan wat piepschuim. En die bevestigden ze aan een heliumballon. Zo vloog het hapje de lucht in.

Plan mislukt

De vaart duurde niet lang. Op 38 kilometer hoogte ging het mis. De ballon explodeerde, viel naar beneden, en de kebab kwam in de zee terecht. Yasar vond zijn kebab via een GPS-tracker terug. Maar zijn plan was mislukt.

Bekijk het filmpje van de vliegende kebab hieronder:

behindthenewstv A Turkish restaurant sent this kebab to space! #btn #behindthenews #news #trendingnews #kebab #turkey #restaurant #space #spacefood #food #outerspace Purple Front - DJ BAI

Anderen lazen ook: Ruimtevaartuig raakt zon.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook