Thaise grot voetbalteam

Video: Thaise grotjongens maken het goed

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Twee dagen geleden werden ze teruggevonden. Het voetbalteam dat nu al twaalf dagen vastzit in een Thaise grot. Helaas kunnen ze nog niet worden bevrijd, maar ze maken het momenteel goed. Dat blijkt uit een nieuwe video die in de grot is gemaakt.

De twaalf jongens kwamen, samen met hun trainer, vast te zitten in de Tham Luang Nang Non-grot tijdens een teamuitje. Toen de grot tijdens een stortbui helemaal onder water liep, konden de jongens niet meer bij de uitgang komen. Meer dan duizend reddingswerkers zochten dagenlang naar de groep jongens, die 11 tot 16 jaar oud zijn.

Gelachen

In een nieuwe video is te zien dat de jongens er rustig bij zitten. Van onder hun dekentjes zeggen ze hun naam en bedanken hun redders. Er wordt zelfs even gelachen, als één van de jongens bijna wordt overgeslagen.

Tekst loopt door onder video.

Duiken

Hoewel de jongens het goed maken - ze krijgen eten en drinken en de temperatuur in de grot is rond de 26 graden - zijn ze wel verzwakt. En de grote vraag blijft hoe de jongens veilig naar buiten kunnen. De grot staat helemaal onder water en de jongens zouden moeten leren duiken om tot een veilige plek te kunnen komen. En dat is nog niet zo makkelijk, zeggen deskundigen. De enorme reddingsactie is al dagenlang het grootste nieuws in Thailand. Experts uit verschillende landen (bijvoorbeeld Amerika, Engeland en Japan) helpen mee.

'Het gaat heel moeilijk worden om de jongens eruit te krijgen’, denkt Sander Evering. In de krant die morgen uitkomt kun je een interview lezen met deze ervaren Nederlandse grotduiker.

Anderen lazen ook: Thais jeugdteam vermist in grot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

mooi grijs scherm

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.