Foto: Masatoshi Okauchi/Shutterstock

Vliegende motor onthuld door Japans bedrijf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Vind jij het ook zo vervelend om te moeten fietsen in een drukke stad of te wachten voor een stoplicht? Met deze nieuwe uitvinding vlieg je gewoon over alles heen!

Een Japans bedrijf heeft een bijzonder voertuig gelanceerd: een hoverbike. Hij lijkt een beetje op een combinatie tussen een motor en een quad. Maar deze kan vliegen! 

Bekijk hier hoe een ritje op de hoverbike eruit ziet. De tekst gaat verder onder de video.

Veel geld

Om de vliegende motor te kopen heb je flink wat geld nodig. Hij kost namelijk bijna 600.000 euro! De motoren werken op batterijen, dus je kunt er niet onbeperkt mee vliegen. Maar het bedrijf zegt dat je er zeker veertig minuten met bijna honderd kilometer per uur mee kunt vliegen.

Reddingsoperatie

Naast dat hij door rijke stinkerds kan worden gekocht om over files te vliegen, hopen de makers dat de motor ook een ander doel krijgt. Hij zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden tijdens reddingsoperaties bij grote rampen. Of om op plekken te komen waar je normaal moeilijk naartoe kunt reizen. 

Anderen lazen ook: Lydia's (12) uitvinding waarschuwt bij te hete auto.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook