Schildpad douane

Vreemde vondsten door de douane

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Vandaag is het Internationale Douane Dag. Zoekend door tassen en koffers vindt de douane de gekste dingen.

Misschien ken je ze wel van als je gaat vliegen; de douane. Vaak in een streng uniform en met serieuze blik. Het is de taak van de douane om te zorgen dat bepaalde goederen een land niet in- of uitgaan. Zoals bijvoorbeeld nep-artikelen, wapens, drugs of beschermde dieren. Omdat het verboden is hierin te handelen.

Check je koffer
Maar ook de mooie schelpen die je tijdens vakantie vond op het strand mogen niet altijd mee. En sinds een jaar mag je ook geen cheddar (een bepaalde kaas) of bacon mee als je van Engeland naar Nederland reist. Het is dus goed altijd te checken wat de regels zijn voor je je koffer pakt. Dat had iemand ook even kunnen vertellen aan een meneer in China die zijn levende schildpad met sla versierde zodat hij op een hamburger zou lijken! De Chinese douane trapte daar niet in en nam het diertje in beslag.

Gevonden voorwerpen
Ben je nieuwsgierig wat de douane allemaal aantreft? In dit filmpje neemt de douane van Schiphol je mee naar de afdeling gevonden exotische voorwerpen.

Anderen lazen ook: Douane vindt 757 vogelspinnen in koekjesdozen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook