Foto: Guangzhou Daily

Vrouw woont middenin snelweg in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een vrouw uit de Chinese stad Guangzhou moet wel erg van drukte houden. Ze woont namelijk op een heel bijzondere plek: tussen twee snelwegen in. 

De Chinese overheid besloot een snelwegbrug te bouwen in Guangzhou, precies op de plek waar de vrouw woont. De stad zou al tien jaar proberen om haar huis te kopen, zodat ze het kunnen afbreken. Maar de vrouw laat zich niet wegjagen.

Stil en bevrijdend

En dus gebeurde er iets dat de bewoonster niet had verwacht: de snelweg werd om haar huis heen gebouwd. Op foto's van Chinese media is te zien dat het kleine huis helemaal ingeklemd staat tussen twee snelwegen. Nu razen er dus duizenden auto's per dag langs haar huis. Volgens de Britse krant The Daily Mail vindt ze dat helemaal niet erg. 'Je denkt dat dit een onaanename omgeving is, maar ik ervaar het als stil, bevrijdend, aangenaam en comfortabel', vertelde ze. Door een tunnel kan ze haar huis uit. In het filmpje hieronder zie je hoe ze er woont. De tekst gaat verder na het filmpje.

Nog meer gekke woonplaatsen

De vrouw uit Guangzhou is niet de enige die op zo'n bijzondere plek woont. Regelmatig duiken er beelden op van mensen die hun huis niet wilden verlaten en die daarna in bouwput of op een andere gekke plek belandden. Kijk maar eens naar dit filmpje:

 

Anderen lazen ook: De engste schommels ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Gevaarlijk , maar wel handig;)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.